DEVENTER – Go Ahead Eagles speelt vanavond in de topper tegen NEC weer met het vertrouwde basiselftal. Thomas Verheydt ontbrak dinsdag in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven (2-0) vanwege nek- en schouderklachten, maar de spits is weer helemaal fit. Ook Istvan Bakx en Orhan Dzepar, die woensdag aan de kant bleven, kunnen vrijdag weer rekenen op een basisplaats.

Prima vibe

“Het klopt dat we in de competitie een vaste basiself hebben sinds het begin van het seizoen”, aldus trainer John Stegeman. “We zitten in een prima vibe. Er wordt progressie geboekt, maar er blijven veel dingen voor verbetering vatbaar. Bovendien groeit het niveau naar elkaar toe. Niemand kan ook maar een seconde verslappen, want dan staat er iemand klaar om het stokje over te nemen.”

Go Ahead Eagles is koploper in de Keuken Kampioen, maar in de ogen van Stegeman geen echte titelkandidaat. Tegenstander NEC, dat een punt minder heeft en derde staat, is dat wél. “Als je kijkt naar de kwaliteit van de spelers is dat gewoon zo. Bovendien spelen ze leuk en attractief voetbal, iets wat je terugziet in de uitslagen. Ze willen aanvallen en dan krijg je er soms ook wat tegen.”

Overal kansen

Stegeman ziet dan ook wel mogelijkheden voor zijn eigen ploeg: “Als wij doen wat we moeten doen, liggen overal kansen voor ons. Je hoeft dus niet te verwachten dat we met de kont in onze zestien gaan hangen morgenavond.”

Het duel tussen NEC en Go Ahead Eagles is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op Deventer RTV.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag
Volgend artikelGemeente Deventer stopt volgend jaar met PlusOV