Deventer 1250 jaar in lied samengevat
DEVENTER – Maar liefst 28 zangkoren uit de gemeente doen mee met het grootste Korenfestival ooit van Deventer. Het festival is op zondagmiddag 16 september en begint om stipt 13.00 uur in aanwezigheid van burgemeester Ron König. De viering van het 1250 jarig bestaan van de Hanzestad wordt geëerd met een nieuw lied dat door meer dan 750 stemmen wordt gezongen. De organisatie is in handen van de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen.

Componist van het lied is de Deventernaar Karel Tadema. Ook het speciaal voor zangkoren geschreven driestemmig arrangement is van hem. Voor de tekst tekende Marcel Verreck die op advies van Karel daarvoor werd benaderd. Het grote Deventer 1250 koor wordt begeleid door het huisorkest van Koor Groot Colmschate. Het geheel staat onder leiding van dirigent Karel Tadema.

Aansluitend verdelen de koren zich over drie podia in het oudste stadspark van Nederland. Het festival duurt tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Op het centraal gelegen horecaplein wordt de catering verzorgd door het Deventer Volkshuis, Sil Lugtmeijer van Mr. Hapje en de vrijwilligers van de Muziekkoepel. Het evenemententerrein gaat open om 12.30 uur. Bezoekers ontvangen een gratis programmablad met de indeling, speeltijden en liedtekst om mee te kunnen zingen.

Om parkeerproblemen te voorkomen wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets of met het pontje te komen. Er is een grote rijwielstalling in het park. Op het festival terrein is een EHBO aanwezig en de kiosk is als infostand ingericht. Zie ook: www.muziekkoepelneringbogel.nl.

Vorig artikelSupermarkt Bazaar opent haar deuren
Volgend artikelQuiltersgilde viert 35 jarig bestaan in Lebuïnuskerk