DEVENTER – Op 3 oktober start de Kinderboekenweek. Op deze dag roept Kinderzwerfboek iedereen op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken te laten zwerven. Als er meer boeken zwerven kunnen meer kinderen een leuk boek lezen. En dat is belangrijk! Want kinderen die boeken lezen hebben een betere taalontwikkeling en een grotere kans op een goede toekomst. Bij KinderzwerfboekStation Minibieb Vogelslag 71 kunnen kinderboeken worden gebracht zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Ook kan ieder kind hier een boek uitzoeken.
Een kinderzwerfboek is een boek met een zwerfsticker op de kaft. Iedereen kan kinderboeken uit zwerven sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Zwerfstickers zijn gratis aan te vragen. Een KinderzwerfboekStation is een plek waar kinderen boeken kunnen brengen of halen om thuis te lezen. Er zijn 2.500 KinderzwerfboekStations in Nederland en 11 Kinderzwerfboekstations in Deventer. Deze zijn allemaal te vinden op www.kinderzwerfboek.nl.

Vorig artikelGo Ahead wint van Jong Ajax
Volgend artikel2169 foto’s voor beeldbijbel geselecteerd van 471 verschillende fotografen