DEVENTER – De staalconstructie van de nieuwbouw van Viking Film & Theater is zo goed als klaar. De vaste kraan op de bouwplaats van Viking Film & Theater wordt daarom woensdag 3 oktober gedemonteerd en afgevoerd. Verkeer op de Welle wordt omgeleid tussen 07.00 en 16.00 uur.

Op 3 oktober is de Welle vanaf 7.00 uur ’s ochtends tussen de Duimpoort en de IJsselstraat dicht. Voor zowel het snel- als langzaam verkeer zijn omleidingen. Mensen die van het pontje komen, kunnen oversteken bij de voetgangersoversteekplaats bij de Duimpoort. De toegang vanaf de Welle naar de Nieuwe Markt wordt afgezet met dranghekken.

Verkeersregelaars

Verkeer richting de Nieuwe Markt en Grote Kerkhof wordt via de Duimpoort geleid: zowel de Nieuwe Markt als het Grote Kerkhof blijven bereikbaar. Bij de Duimpoort worden 2 verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Het afbreken van de kraan

De vaste kraan verdwijnt. Bij verdere werkzaamheden zal indien nodig gebruik gemaakt worden van een mobiele kraan. Voor het afbreken van de huidige kraan, is een tweede kraan nodig, die op de Welle staat. Deze laadt de gedemonteerde kraan op vrachtwagens. Zonder tegenslag is de Welle naar verwachting om 16.00 uur weer open voor alle verkeer.

Vorig artikelWaterschap controleert schoonmaken sloten weer in heel werkgebied
Volgend artikelGA Eagles speelt gelijk tegen NEC