DEVENTER – Carwash formule Matz Carwash werkt in haar vestigingen in Deventer en Zutphen bewust met zogenaamde ‘statushouders’, voormalige asielzoekers met een verblijfsvergunning. Twee van hen kregen deze week bij Matz Carwash in Deventer een contract aangeboden.

In de wasstraten van ondernemer Martin Kniest in Deventer en Zutphen bestaat de helft van de medewerkers uit mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast werken er in het bedrijf meerdere statushouders uit onder meer Irak en Syrië. In de Matz Carwash in Deventer kregen twee statushouders deze week een contract aangeboden. In zijn streven Matz Carwash ‘multi-mvo’ te maken, werkt Kniest in zijn carwash bedrijven bewust met deze mensen. Statushouders volgen bij Kniest een taalstage en doen tegelijkertijd werkervaring op. De ondernemer is niet alleen zeer succesvol met het inzetten van deze arbeidsgroep, Kniest geldt in Nederland ook als voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lezing
Voor de provincie Overijssel houdt Kniest deze week een lezing wat zijn werkervaring is met mensen met een arbeidsbeperking en met statushouders. Hierbij worden tegelijkertijd andere ondernemers gestimuleerd om hetzelfde te gaan doen.
Kniest opende half september aan de Grote Belt in Zutphen de tweede vestiging van Matz Carwash, een 3000 vierkante meter groot waspaleis met 53 meter lange kettingwasstraat, 24 stofzuigerplaatsen en VIP-wachtruimte met gratis koffie. (Bron: Pompshop.com)

Vorig artikelLezing door Hans Geerlink over “ Stoomtram Zutphen – Deventer ” in Cultuurhuus Braakhekke
Volgend artikelWeerbericht donderdag