DEVENTER – De Nationale Sportweek is zaterdagavond feestelijk geopend op het festivalterrein Sportpark Keizerslanden. De aanwezigen genieten van optredens van Sharon Doorson, Yosina (Voice Kids) en dj Dennis van der Geest. Overdag waren er al zo’n 1575 mensen die deelnamen aan de verschillende sportactiviteiten van de Nationale Sportweek Deventer.

Om 10:00 uur startten de eerste activiteiten in de jachthaven, zoals Optimist on Tour, en de open dag van de Reddingsbrigade in het Borgelerbad. Wethouder Jan Jaap Kolkman en binnenstadmanager Peter Brouwer namen het om 12:5 uur tegen elkaar op, op de atletiekbaan in het Centrum van de Deventer. Op Sportpark Keizerslanden begonnen om 13:30 de atletiek clinics met onder andere Eefje Boons, en op de wielerbaan werden de Wieler- en Skeelerwedstrijden gereden, waarvan de deelnemers werden aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Een van de hoogtepunten was de huldiging van de Deventer Sportploeg van de Paralympische Spelen op het hoofdpodium. Tijdens deze eerste geslaagde dag van de Nationale Sportweek kwamen al zo’n 1575 mensen in beweging!

Feestelijke opening Landelijke

Om 18:15 uur vertrokken vanuit de jachthaven enkele honderden mensen op de fiets, skeelers en steps richting Sportpark Keizerslanden om daar plaats te nemen in de Golden Circle vooraan bij het podium. Op het terrein verzamelden in de loop van de avond veel andere Deventenaren om te genieten van de muzikale landelijke opening van de Nationale Sportweek.

NSW in het kort; wat, waar en wanneer.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Omdat Deventer 1250 jaar bestaat, De Scheg en Sportbedrijf Deventer 25 jaar bestaan, is de stad door het NOC*NSF uitgeroepen tot Hostcity. In Deventer wordt, samen met sportverenigingen en andere organisaties, een uitgebreid sportprogramma aangeboden voor alle Deventenaren, van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september. Locaties zijn sportpark Keizerslanden, sporthal Keizerslanden en de Jachthaven.

Meer informatie

Voor meer informatie over de officiële opening, deelname aan de estafette fietstocht en het hele programma van de Nationale Sportweek Deventer ga je naar: www.nationalesportweekdeventer.nl

Vorig artikelSporters Deventer sportploeg gehuldigd
Volgend artikelGemeentebelang vraagt aandacht voor afvalscheiding bij o.a. scholen