zaterdag, 18 mei 2024

NV Bergkwartier onthult snijraam

DEVENTER – De NV Bergkwartier onthult op zaterdag 8 september (Open monumenten dag) een nieuw snijraam ter gelegenheid van haar 50-jarige bestaan.

NV Bergkwartier is in 1968 opgericht als de ‘Maatschappij tot Stadsherstel’ in Deventer. NV Bergkwartier bezit circa 160 historische panden, vrijwel allemaal rijksmonumenten, in en rond de historische binnenstad van Deventer. In totaal verhuurt NV Bergkwartier ongeveer 300 eenheden.

Vanwege het 50-jarig bestaan van de NV Bergkwartier en het 1.250 jarig bestaan van de stad Deventer, heeft de NV Bergkwartier aan de Deventer kunstenares Ela Venbroek gevraagd een snijraam te maken. In haar kunstwerk komen deze twee jubilea tot uitdrukking. Het snijraam komt boven de voordeur van een pand met het symbolische huisnummer 50, te weten Bergstraat 48-50. De Stichting Werkgroep Bergkwartier, de voorloper van de NV, heeft het snijraam financieel mogelijk gemaakt. 

Tevens wordt deze middag een rondwandeling langs enkele panden van de NV Bergkwartier gepresenteerd. Deze rondwandeling is gedurende het jubileumjaar gratis af te halen voor bezoekers van het Bergkwartier bij het kantoor van de NV Bergkwartier aan de Bergstraat 53.

Vorig artikelDiefstal fiets in Deventer
Volgend artikelRoken definitief verboden bij Deventer Ziekenhuis
error: Content is beschermd!!!