DEVENTER – Ayhan Sahin van de ADAS Groep presenteert op 5 september 20:00 uur in besloten kring (invites only) een vernieuwend Hanze horeca-concept aan de Brink 87 te Deventer: Proeflokaal ’tOer, de smaak van de Hanze. Zijn ambitie is om deze unieke en nieuwe restaurant-formule hierna ook in een aantal andere Hanze steden uit te rollen. Vanaf 6 september is het proeflokaal open voor het publiek.

‘Hoog tijd’ en ‘Zoiets is er nog niet in Deventer’. Het zijn de eerste reacties op de komst van het nieuwe ‘Hanze’ Proeflokaal ‘tOer naast de VVV en het Penninckhuis aan de Brink 87. Voor chefkok en Deventenaar Daniël van den Heuvel een bevestiging dat hij met dit nieuwe culinaire concept de juiste weg inslaat.

Proeflokaal ‘tOer, de smaak van de Hanze, opent de deuren aan de Brink 87 op 6 september 2018. In het gastvrije restaurant worden Deventenaren en bezoekers van buiten hartelijk uitgenodigd om op ontdekkingsreis te gaan met hun zintuigen. Bezoekers kunnen tegen een vaste prijs onbeperkt proeven van historische Hanze en hedendaagse gerechten en producten uit de streek. Deze heerlijke en eigenwijze Hanze hapjes worden op houten planken geserveerd.

Bij Proeflokaal ‘tOer, stap je een andere wereld binnen, een hip eigentijds restaurant met een knipoog naar de historische hoogtepunten van de glorieuze Hanze tijd waar Deventer een belangrijke rol speelde. Een volledig nieuw concept dat nog niet eerder is vertoond in Deventer. “Een nieuwe parel in de keizerskroon van het stadswapen van Deventer.” aldus Hein Te Riele, directeur VVV Deventer.

Ook Chefkok Daniël van den Heuvel is blij met het nieuwe concept waarvan hij ook het gezicht is: “Wij Deventenaren zijn ontzettend trots op onze Hanzestad, maar er was in heel Nederland nog geen restaurant die de smaak van de Hanze op de kaart had. Het was een fantastische reis om te ontdekken welke uiteenlopende smaken, geuren en gerechten je tegenkomt wanneer je je verdiept in de culinaire geschiedenis van de Hanzestreek. Daarnaast wil ik de verbinding aangaan met lokale producenten en leveranciers, zodat we regelmatig onze kaart kunnen vernieuwen en onze gasten steeds weer met nieuwe Hanze smaken kunnen verassen.”

Vorig artikelRoken definitief verboden bij Deventer Ziekenhuis
Volgend artikelAfsluiting zomerseizoen op Monumentendag