DEVENTER – 1250 pagina’s vol foto’s van het Deventer van nu, in totaal 2 kilo aan beeld en in een prachtig rood jasje. Dit is hét jubileumboek, dé eigentijdse beeldbijbel van Deventer. Samengesteld door Deventenaren voor Deventenaren ter ere van het 1250-jarige jubileum. Een waar pronkstuk in de (boeken)kast!

Het begon met een initiatief van grafisch ontwerpbureau Houdbaar, dat ondersteund wordt door projectbureau Deventer 1250. Peter Bos, eigenaar van Houdbaar en grafisch ontwerper vertelt: ”Bij een 1250-jarig jubileum hoort een boek, maar geen gewoon boek. Het moet iets zijn wat je als inwoner van de gemeente Deventer graag wil laten zien aan vrienden en familie. Een bijzonder boek waarmee je zegt: dit is mijn stad, dit is hét boek van 1250 jaar Deventer”.

En bijzonder is het zeker, alleen al het feit dat een kleine 800 inwoners van de gemeente Deventer hun steentje, of beter gezegd hun foto aan het boek hebben bijdragen. Een foto van ‘hun Deventer’, dat ene onontdekte hofje, de koeien bij de IJssel of glimlachende mensen tijdens Deventer op Stelten. Bureau Houdbaar is aangenaam verrast door alle inzendingen die binnen zijn gekomen en heeft daardoor de luxe gehad om echt heel uitgebreid te kijken welke foto’s het best in dit boek konden worden geplaatst. Uiteindelijk zijn er 2169 foto’s van 471 verschillende fotografen in het boek geplaatst. Vanaf 12 oktober ligt het boek 1250 Pagina’s Deventer Beeld in de verschillende boekwinkels en in de VVV-winkel.

Ontdekkingstocht
Laat je verrassen door wat Deventer te bieden heeft, middels een bijgevoegde plattegrond kan je zelf opzoek gaan naar de fraaiste plekjes. Onder elke foto in het boek staan coördinaten, als je deze opzoekt op de plattegrond, kun je achterhalen waar de foto gemaakt is. Zo ontdek je de mooiste stad van Nederland, op een bijzondere manier!

Collectorsitem
Het wordt een verzamelobject, een collectorsitem, dat dankzij de prijs van €19,95 ook toegankelijk is voor velen.

Vorig artikelZing Nederlands met me in Burgercafé van het Burgerweeshuis
Volgend artikelCareyn Kraamzorg wordt Naviva Kraamzorg