DEVENTER – Na 25 jaar in het onderwijs wilde Ingrid Kok het roer omgooien en een lunchroom beginnen. Toen haar man Axel van de plannen hoorde ging bij hem ook direct het ondernemersbloed stromen. Ze namen Brood van Joop in Deventer over van Joop en Ennie van Leeuwen. De bakkerswinkel en lunchroom heeft sinds september 2018 een andere naam gekregen, Groote Poot, naar het pleintje waaraan de winkel is gevestigd.

Groote Poot

Groote Poot is een zogenaamde koude bakker. Ze bakken het brood niet zelf. Vijf dagen per week krijgt de winkel ’s ochtends brood aangeleverd van de Driekant in Zutphen. Een deel van het assortiment is op basis van desem en een deel op basis van Spelt. “Alles is biologisch”, vertelt Axel. “Daar zoeken wij ook voor de lunchroom de juiste producten bij.” Naast brood en hartige snacks is er ook een klein assortiment banket.

Ingrid liep eerst een paar dagen mee met Joop en Ennie. “Ik ontdekte al snel dat ik een aantal van mijn plannen hier zou moeten loslaten. Ik had een lunchroom voor ogen die ik alleen zou kunnen draaien, maar in deze zaak kan ik niet zonder personeel. Het concept met brood van de Driekant in Zutphen liep hier bovendien al zó goed: zonde om dat helemaal om te gooien. Ik wist niets van brood, maar vind het een prachtig product! Ik ben er direct voor warmgelopen”, vertelt ze.

Ontmoetingsplek

Axel vertelt dat veertig procent van de omzet de bakkerswinkel komt. De overige zestig procent wordt geleverd door de lunchroom. “Het een zou niet zonder het ander kunnen bestaan, maar samen versterken ze elkaar”, meent hij. “Onze klantenkring bestaat uit vaste broodkopers, vaste koffiedrinkers en een flexibele schil van toeristen. Voor al deze mensen hebben wij niet alleen in de lunchroom maar ook in de bakkerij een grote tafel staan, waar men regelmatig samen aanschuift. Daar ontstaan de mooiste gesprekken! De bakkerswinkel is weer een ontmoetingsplek.” (Bron: Bakkerswereld.nl)

Vorig artikelGemiddeld 8.000 bekeuringen door flitspalen in Deventer
Volgend artikelOrange Investment Managers koopt parkeergarage in Deventer