Ze zit naast me, die best wel bekende vrouw. Uitgenodigd om wel veertig minuten te komen spreken over ondernemerschap en waardevol klantcontact, waar wij we op ons werk vooral mee bezig houden. Een echte ondernemer is ze, het zit in haar bloed. Wel veertien bedrijven waar ze nu in investeert. Zonder bescheidenheid  en met humor vertelt ze dat ze dit weliswaar met middelbare school doet, maar echt niet alleen op het juiste moment én op de juiste plek was, maar gewoon het goed heeft gedaan. Dat mag ze zeggen, ze heeft frappant genoeg dezelfde achteraam als de bondscoach die zich afvroeg of iedereen nou zo dom was of hij nou zo slim. Ook niet bescheiden maar misschien gewoon recht voor zijn raap.

Beïnvloeden of beetje leuk doen

Dat je niet gestudeerd hoeft te hebben voor succes zie ik ook op YouTube.

Mijn kinderen smullen van de family vloggers en hippe meisjes die van alles testen en hier flink aan verdienen. Van het woord superleuk, krijg ik gewoon jeuk. Of weet ik niet dat zogenaamde “influencers” eigenlijk gewoon heel slim zijn?

Want wil je op youtube van invloed zijn en wil iedereen jou zijn of jou nadoen? Ik zie een jongeman voorbijkomen met een Belgisch accent, leuk. Maar het is zo over de top, dat het mij doet denken aan een overspannen standwerker. En het gaat om snelheid en volgers scoren.

Ik laat het aan de mensenmassa over wat ze willen zien en horen en voel me liever geïnspireerd door Annemarie van Gaal, die in gewoon outfit voor ons staat, al draagt ze echt wel mooie chique hakken vandaag.

Een goede boodschap van een mevrouw met ervaring, wat neerkomt op aandacht geven, op de juiste momenten eigenwijs zijn maar ook mensen met je mee laten denken, omdat je onmogelijk alles zelf kunt weten. Daar kan ik wel wat mee. En dat vind ik dan weer superleuk.

Vorig artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelStoppen met Plus OV is terechte keuze