DEVENTER – Het Deventer Bokbierfestival 2017 was een groot succes en dus aanleiding voor een spectaculair en groter vervolg! Er waren tijdens de eerste editie 14 verschillende brouwerijen aanwezig met meer dan 75 verschillende bieren. De organisatie bestaande uit Paul Wensink (Wensink Events), Eddie Kers (Bierencafé de Heks) zijn na de eerste editie hun zoektocht naar nog meer verrassende en lekkere bieren direct gestart. “Het aantal bezoekers was ver boven verwachting en iedereen gaf positieve reacties”, aldus Paul Wensink.

De tweede editie van het Deventer Bokbier Festival wordt georganiseerd op zaterdag 13 oktober 2018 in de Lebuinuskerk. De entree is gratis en vanaf 14.00 uur presenteren verschillende brouwers weer hun bieren. Dit jaar heeft de organisatie de mogelijkheid gekregen om de gehele kerk te benutten, dus dat betekent, meer bieren, meer stands, meer bezoekers en meer aandacht voor de inwendige mens. “Net als vorig jaar zorgen wij naast het bier, voor gezellige muziek en lekker eten. Hierop waren dan ook goede reacties. Ik heb vorig jaar mensen uit heel Nederland gesproken, die naar Deventer zijn afgereisd om een lekker bokbier in Deventer te komen proeven” verteld Eddie Kers.

De organisatie wil iedereen weer laten genieten van de lekkerste bokbieren gebrouwen door uiteenlopende brouwerijen. Ook dit jaar zijn er weer spectaculaire nieuwe bieren te proeven van nationaal bekende brouwerijen en opkomende micro brouwerijen. Dit jaar zijn er 20 brouwerijen aanwezig en zullen er meer dan 80 bieren geschonken worden. “Voor de bierliefhebber is dit de hemel op aarde. Naast bokbieren mogen de brouwers ook een ander bier meenemen waar ze trots op zijn, zo leer je de brouwerijen nog beter kennen”, zegt Paul Wensink. “Wij hebben Sligro Deventer als partner gevonden voor bijpassend eten tijdens deze dag”.

Afgelopen weekend heeft de regio al vast een voorproefje gehad tijdens de nationale bokbierdag in Zutphen. Hier is het seizoen succesvol afgetrapt met de traditionele optocht.

Aanstaande zaterdag mag Deventer er ook aan geloven. Met 80 speciaalbieren afkomstig uit Nederland en België wordt de Lebuïnuskerk zaterdag het verzamelpunt voor bierliefhebbers. Tussen 14.00 uur en 21.30 uur is de tweede editie van het Deventer Bokbier festival een feit. “Er zal een Ierse band optreden, er is voldoende lekker eten, toegang is gratis. Dus dat belooft een mooie dag te worden”, aldus Eddie Kerk.

Vorig artikelLevende etalages krijgt veel bekijks
Volgend artikelVVD Deventer: verwoning bedreigd binnenstad