maandag, 20 mei 2024
FOTO: Ron König

Deventer burgemeester doet aangifte na schending geheimhouding

DEVENTER – Ron König, de waarnemend burgemeester van Deventer, doet aangifte van het schenden van geheimhouding. Aanleiding is dat details over een onderwerp waarover geheimhouding was gesproken, toch openbaar zijn geworden.

In september informeerde B&W de raad in twee besloten bijeenkomsten over ‘een vertrouwelijke kwestie’. Kort daarna bleek de gedeelde informatie te zijn gelekt. “De burgemeester constateert dat de geheimhouding in een concreet dossier is geschonden en heeft om die reden besloten aangifte te doen bij de Hoofdofficier van Justitie in Oost-Nederland”, valt te lezen in de schriftelijke mededeling.

Na overleg met de Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft de burgemeester besloten aangifte te doen. “Het schenden van de geheimhouding raakt de kern van de relatie tussen gemeenteraad en college. Het functioneren van de lokale democratie komt hiermee naar het oordeel van de burgemeester onder druk te staan.”

Wielerkoers

Het concrete onderwerp zou een mondiale wielerkoers zijn waarvoor Deventer in de race is. Daarover schreef de Stentor onlangs. Details waren in geheimhouding tijdens een besloten sessie met de raad gedeeld. De reden voor geheimhouding van de details zou de concurrentiepositie van Deventer zijn. D66 en Gemeentebelang stelden deze week al schriftelijke vragen over het lek.

Ook details die in vertrouwelijke sessies waren gedeeld met de klankbordgroep voor het onderzoek naar de vermeende misstanden rondom Werkmakelaar-Oost, zijn in de publiciteit terechtgekomen.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom    
Volgend artikelExpositie ‘Kreatieve Kwasten in de Kerk’
error: Content is beschermd!!!