DEVENTER – Go Ahead Eagles mag zich na vanavond alleen koploper noemen van de Keuken Kampioen Divisie. In de topper bij Almere City FC wist de ploeg van John Stegeman dik verdiend met 0-1 te winnen en door het puntenverlies van medekoploper Sparta Rotterdam zijn de Deventenaren nu alleen lijstaanvoerder.

In het Yanmar Stadion was Go Ahead de bovenliggende partij in de openingsfase en dat leidde tot een aantal gevaarlijke aanvallen van de bezoekers. De eerste schietkans was voor de thuisploeg, maar Verhulst wist een inzet van Blackson te pareren. Daarna hield Go Ahead het balbezit, maar echt voor dreiging konden de bezoekers niet zorgen. Tot vlak voor rust toen Bakx de koploper op voorsprong zette. De middenvelder werd weggestuurd door Lelieveld en schoot beheerst de 0-1 tegen de touwen.

Kansen Go Ahead

Na rust was het voornamelijk Go Ahead Eagles wat de klok sloeg. De thuisploeg kreeg geen vat op het spel van de Deventenaren en mocht van geluk spreken dat Go Ahead niet zuinig met de kansen om sprong. Dzepar en Van der Venne konden de gasten op 0-2 brengen, maar faalden in de afronding. Daardoor bleef de thuisploeg in de wedstrijd, maar echt gevaar wist de gedeelde koploper niet te stichten.

Van Moorsel

Ook in de laatste fase van het duel waren de kansen voor Go Ahead, maar met name Van Moorsel vergat zijn ploeg in veilige haven te schieten. Uiteindelijk bleef het bij dat ene doelpunt van Bakx en daardoor neemt Go Ahead drie verdiende punten mee terug naar Deventer. (Bron: RTV Oost)