DEVENTER – Door de Rotary Deventer-IJssel is op 7 juni een spannende thriller op de markt gebracht. Met de opbrengst wordt een boottocht over de IJssel georganiseerd voor de 1250 oudste inwoners van Deventer. Deze boottocht vindt plaats op zondag 11 november. Mensen die niet in staat zijn om de boottocht mee te maken, worden thuis verrast met een cadeau. De respons op de oproep was overweldigend. Van de 1250 oudste inwoners hebben er 1100 gereageerd. Daarvan gaat circa de helft mee op de boot en de helft zal thuis worden bezocht.

Het boek en de opbrengst:

Het boek, met als titel ELITE, is geschreven en geproduceerd door leden van Rotary Deventer-IJssel. In het boek hebben rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros hun handen vol aan het oplossen van een zaak waarin niets is wat het lijkt. Wat begint met de eenvoudige vraag of de dode schrijver aan de voet van de Lebuïnuskerk is gesprongen of geduwd, groeit uit tot een doolhof waar niemand zijn leven zeker is. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van meerdere bekende en minder bekende Deventer verhalen, waaronder de viering van het 1250-jarig bestaan van Deventer en de Deventer putmoord, gepleegd in 1972 in de toenmalige Gildekelder.

Van 7 juni tot nu zijn er meer dan 3000 exemplaren van ELITE verkocht, zowel via de Deventer boekhandels als via sponsorpakketten. De reacties op het boek zijn lovend: ‘heel beeldend’, ‘een ware page turner’, ‘mooie twists in het verhaal.’

De boottocht en andere doelen:

Het grote doel is het organiseren van een boottocht over de IJssel voor de 1250 oudste inwoners van Deventer. Het is een eerbetoon aan de echte elite van de stad. Deze boottocht vindt plaats op 11 november 2018. In totaal zullen drie grote boten vertrekken van de Deventer kade. Het lage water vormt een extra uitdaging voor het project, niet vanwege het varen, maar met name vanwege het overbruggen van het hoogteverschil tussen de kade en het bootdek.

Tijdens de boottocht zullen studenten van het ROC Aventus de deelnemers één vraag stellen: wat is uw mooiste herinnering aan Deventer? De studenten zullen de antwoorden verwerken in een mooi boekje dat te zijner tijd verkrijgbaar zal zijn.

Naast de organisatie van de boottocht zal de opbrengst van het ELITE-project worden besteed aan verschillende goede doelen op het gebied van cultuur, laaggeletterdheid en zorg.

Vorig artikelOliebollenkraam in Schalkhaar staat er weer
Volgend artikelTraditionele Sinterklaas-intocht in Diepenveen