dinsdag, 21 mei 2024
FOTO: Pamela Jansen

Honkbalvereniging The Eagles zet Deventer weer op de kaart

SCHALKHAAR – Met diverse kampioenschappen beleeft honkbalvereniging The Eagles een ongekend succesvol seizoen. Eerder deze maand sleepten de pupillen, aspiranten en dames softbal al bekers binnen. Het juniorenteam voegde daar zondag nóg een titel aan toe.

Daarvoor moesten de junioren, uitkomend in de regio Noordoost, zondag winnen van The Pioneers uit Assen. Omdat The Eagles de tegenstander in de thuiswedstrijd al met 28-2 hadden verslagen, waren zij vooraf optimistisch over een goede afloop.

Toch hadden de Deventenaren het aanvankelijk lastig. In de eerste twee inningen bereikte geen enkele slagman het eerste honk, mede door drie vangballen van de Asser korte stop. The Pioneers stichtten wel gevaar met drie afgemeten honkslagen, maar wisten deze uiteindelijk niet in punten om te zetten dankzij acties van infielders Perry en Jochem richting eerste honkman Joris.

In de derde inning keerde het tij. Stern sloeg een honkslag en stal twee honken. Door een veldfout scoorde hij het eerste punt. Martijn maakte 0-2 op een doorgeschoten bal. In de gelijkmakende beurt gaf pitcher Tycho geen kansen weg.

In de vierde inning konden de Deventer roodhemden aan slag niet door de sterke verdediging van de Pioneers dringen, maar andersom lukte dat evenmin.

Dankzij rake honkslagen zette Max in de vijfde inning het derde punt voor The Eagles op het scorebord. Alle honken liepen vol, maar The Eagles profiteerden niet meer van deze kansrijke situatie. In de tweede helft van de inning slaagde geen Pioneer erin om een bal te raken.

Namens The Eagles breidde Tieme in de zesde inning de voorsprong uit naar 0-4 dankzij een vier wijd en een honkslag van Robin, die zelf een honk verder werd gebracht door een opofferingsstootslag van broer Perry. Het leverde verder geen punten meer op. In de gelijkmakende slagbeurt kregen The Pioneers nog een laatste scoringskans met een loper op het derde honk. Maar deze kans werd vakkundig om zeep geholpen door een pick-off van catcher Stern naar Tieme, daarbij gedekt door linksvelder Thijmen. Na twee uur honkballen konden The Eagles de zege bijschrijven.

Met de overwinning was het kampioenschap een feit en dat vierde het team van coach Marco bescheiden in de knusse kantine van de tegenstander. Op de terugweg ging alsnog het dak van de bus om er bij het clubhuis achter te komen dat de softbal dames als vierde team van de Deventer vereniging kampioen was geworden. Daarmee zetten The Eagles hun stad met dikke rode letters op de honkbalkaart.

Door: Roel Nahuis

Vorig artikelActie Curves Deventer voor de “Sinterklaasbank”
Volgend artikelOpen avonden Zang- en Danstheater Apropos
error: Content is beschermd!!!