DEVENTER – Muziekhuis Deventer bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd met een groot lustrumfeest op koopzondag 4 november. Op verschillende locaties rondom de Brink, in de oude Mariakerk en in de bibliotheek verzorgen docenten, leerlingen en vrienden van het Muziekhuis een geweldig muzikaal programma. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er optredens (in verschillende muziekstijlen), workshops, kinderliedjes, jams en muziekspelletjes. De entree is gratis.

Het programma is af te halen bij de informatiekraam op de Brink (voor Kruidvat) en is digitaal beschikbaar via www.muziekhuisdeventer.nl/lustrum. In de informatiekraam is ook een overzicht te verkrijgen van het actuele aanbod van lessen en projecten. Daarnaast kan in de kraam teruggeblikt worden op highlights van 5 jaar Muziekhuis.

Muziekhuis Deventer is het hart van een energiek netwerk van ondernemende muziekdocenten. Op 1 juli 2013 opende een kleine groep docenten in het oude Sint Geertruidenziekenhuis voor het eerst de deuren van het Muziekhuis. Stap voor stap toverden zij een vleugel om in een kleurrijke locatie voor muzieklessen. Vijf jaar later verzorgt een grote groep docenten een prachtig aanbod van lessen, workshops en projecten, voor leerlingen van alle leeftijden. De ruimtes zijn ook los te huur voor muzikanten, koren en amateurspelers. Docenten bundelen hun krachten bij het organiseren van projecten voor leerlingen, maar ook specifiek voor ouderen in de gemeente Deventer.

Vorig artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelPlofkraak bij pinautomaat in winkelcentrum Keizerslanden