DEVENTER – Bij een verkeerscontroles zondagavond in Deventer deelde de politie een flink aantal bekeuringen uit. Liefst 57 weggebruikers gingen op de bon voor diverse overtredingen.

Meest opvallende zaak was een automobilist die aan de controle probeerde te ontkomen door hard weg te rijden. De bestuurder werd na een achtervolging achterhaald door motoragenten. Het bleek dat de man geen rijbewijs had. Dat was hem anderhalf jaar geleden afgenomen.

Ook een 16-jarige snorfietser zette het op een lopen, nadat zijn brommer voor een controle naar de kant moest. De jongen werd na een achtervolging alsnog in de kraag gevat. Ook hij had geen rijbewijs.

In totaal werden negen boetes uitgedeeld voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast waren de meeste bekeuringen voor het niet dragen van een autogordel, het niet dragen van een helm bij brommerbestuurders en het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden.

De verkeerscontroles werden gecombineerd met een alcoholtest. 629 bestuurders moesten blazen. In Deventer vielen twee bestuurders door de mand. Zij hadden meer alcohol genuttigd dan is toegestaan.

Vorig artikelVVD Deventer: verwoning bedreigd binnenstad
Volgend artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom