DEVENTER – De IJsselcup is dé start van het schaatsseizoen en wordt traditioneel verreden op kunstijsbaan De Scheg in Deventer. Hierbij kunnen de schaatsers zich kwalificeren voor het World Cup Kwalificatietoernooi, het eerste weekend van november.

Op de eerste dag van de IJsselcup/Holland Cup 1 zijn de 500 en 1.500 meter dames en heren verreden. Aan de start bij de heren verschenen nationale schaatstoppers als Michel Mulder en Kai Verbij.

Uitslagen:

500 meter

Bij de dames ging de overwinning op de 500 meter naar Helga Drost, gevolgd door een tweede plek voor Janine Smit en als nummer drie Manouk van Tol.

De 500 meter bij de heren werd gewonnen door Kai Verbij. Na Verbij  legde Jesper Hospes beslag op de tweede plaats en nummer drie van de lijst werd Michel Mulder.

1.500 meter

Met een nieuw baanrecord van 1:59.67 pakte Melissa Wijfje de titel bij de 1.500 meter dames. Roxanne van Hemert eindigde op een tweede plaats. Derde werd Sanneke de Neeling.

Wesly Dijs schreef de overwinning op de 1.500 meter heren op zijn naam. Jos de Vos eindigde als tweede en Tijmen Snel als derde.

IJsselcup

Het eindklassement om de IJsselcup bestaande uit de snelste 500 meter en de 1.500 meter, werd bij de dames gewonnen door Manouk van Tol en bij de heren door Tijmen Snel.

Programma zondag

Op zondagavond vanaf 18.00 uur worden op kunstijsbaan De Scheg de 1.000m (m/v), 3.000m (v) en 5.000m (m) gereden voor de Holland Cup 1

Vorig artikelAlzheimer Nederland zoekt collectanten in Bathmen
Volgend artikelSportclub Deventer wint van buurman Sallandia