donderdag, 23 mei 2024

Samenwerking tussen voorstroom en ecostroom

DEVENTER – De Gasfabriek startup Voorstroom is een samenwerking aangegaan met Ecostroom, een coöperatie voor het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen.

Ecostroom is één van de zeven coöperaties die deelnam aan de pilot van Voorstroom. Ecostroom is ontstaan doordat Noortje van Kleef, voorzitter Ecostroom, merkte dat er in de GWL-wijk in Amsterdam (voormalige terrein van de Gemeente Waterleidingen in Amsterdam) veel bewoners waren die zelf hun energie wilden opwekken, maar geen geschikt dak hiervoor hadden.

De app van Voorstroom en de verlichting van de administratieve lasten die de postcoderoosregeling met zich meebrengt. De PostCodeRoos regeling (fiscale benaming is de Regeling Verlaagd Tarief) is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd als financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen.

De Voorstroom-app straalt professionaliteit uit naar de leden. Zij kunnen hiermee hun opgewekte stroom dagelijks volgen en vrienden, familie, kennissen en buren vertellen over Ecostroom, mede doordat zij hun deelname in de coöperatie kunnen laten zien. Daarnaast neemt Voorstroom administratief werk uit handen. Het verstuurt automatisch verzoeken naar energieleveranciers en houdt de opwek van de deelnemers bij. 

Vorig artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelPresent zoekt gastgezinnen voor Meet & Eat op vrijdag 9 november
error: Content is beschermd!!!