zaterdag, 18 mei 2024

Schalkhaar wint eenvoudig van ATC

SCHALKHAAR – SV Schalkhaar moest zondag optreden in Hengelo tegen ATC’65, de afkorting van A Triginta Conditum. De liefhebber die wil weten waar dit voor staat zal het ongetwijfeld opzoeken. Dat bij de opkomst van de spelers de song You’ll Never Walk Alone galmde gold echter niet voor de thuisploeg, er waren op dat moment nog geen toeschouwers te bekennen.

Huub Kolkman

Wel waren er de nodige trouwe SV Schalkhaar supporters die de eerste echte kou trotseerden. Wat vanmiddag opviel was dat  beide  ploegen de intentie hadden om verzorgd voetbal te spelen. Bij SV Schalkhaar keerde routinier Mattis Janse terug in het centrum van de verdediging. Deze robuuste verdediger kreeg de voorkeur om de tevens fysieke spits van ATC van scoren af te houden. Qua manier van voetballen deed deze spits veel denken aan Wout Weghorst.
Na een wat rommelig begin was de eerste kans na een kwartier voor Milan te Riele. Zijn schot in de verre hoek werd vakkundig gepareerd door de keeper van ATC.

Aan de andere kant was de thuisploeg ook een aantal keren gevaarlijk. Eerst was het Mattis Janse die goed verdedigde in de eigen zestien, vlak daarna werd een inzet van ATC op de lijn weggewerkt en kwam SV Schalkhaar even goed weg.

Na een paar keer dubieus vlaggen van de grensrechter was het de scheidsrechter die de grensrechter van ATC liet staan na een prachtige dieptebal van Koen Klosters over de verdediging van ATC. Vanaf de rechterkant wist hierna Milan te Riele de bal vlak voor de keeper te krijgen, waarna de inlopende David Klopman de bal achter de keeper poeierde. Dit was voor SV Schalkhaar vlak voor rust een mooie opsteker.

Na rust was het SV Schalkhaar dat op alle posities beter en zeker efficiënter was. Sven Kelder ging over de knie van een verdediger in de zestien, echter de scheidsrechter oordeelde anders. Na 53 speelminuten was het opnieuw goed storend werk van de fysiek sterke SV Schalkhaar spits David Klopman. Het storende werk werd uiteindelijk beloond doordat Paul Roetert de bal via de keeper tot hoekschop wist te krijgen. De hoekschop werd in de 53 ste minuut door Sven Kelder precies op het hoofd van de vrij staande Michiel Hullegie geplaatst, 0-2.

Toch kreeg ATC na deze klap nog een paar kansen. Wederom blijkt weer dat bij SV Schalkhaar een prima keeper onder de lat staat, de van GAE overgekomen  Frans van Oldeniel.
Het mooiste doelpunt werd voor het laatst bewaard. In de 77 ste minuut werd David Klopman op de middellijn aangespeeld. Met veel passie en fysieke kracht werden 3 verdedigers aan de kant gezet richting vijandelijk doel en bleef hij koel oog in oog met de keeper, 0-3.

De score had nog hoger kunnen uitvallen. Een actie van Milan te Riele ging een paar centimeter aan de verkeerde kant van de paal voorbij. Een uitstekende teamprestatie van de mannen van hoofdtrainer Marcel Geestman. Volgende week zondag staat een mooi duel op het programma, de thuiswedstrijd tegen Bon Boys. Hopelijk met meer publiek langs de lijn dan vanmiddag het geval was.

Vorig artikelWesepe verliest opnieuw met 2-0, nu van Sportclub Deventer
Volgend artikelFC RDC wint zonder overtuiging
error: Content is beschermd!!!