DEVENTER – Een concert van maar liefst twaalf en een half uur lang. Het gebeurt vanavond en vannacht in de Lebuïnuskerk in Deventer. Bezoekers kunnen van negen uur vanavond tot half negen morgenvroeg het concert bijwonen: in slaap vallen is toegestaan.

Het concert is georganiseerd omdat de stad 1250 jaar bestaat. “Eerst dachten we aan een concert van 1250 minuten, maar dan duurt het nog langer. Dat was niet haalbaar”, vertelt organisator Matthias Kaljouw.

Tour

Het nachtconcert ontstaat grotendeels door improvisatie. “We gaan tijdens het concert op een soort van tour. We beginnen bij het orgel. Daar zijn drie muzikanten aan het spelen. We eindigen op het hoogkoor. Daar komen ook de eerste lichtstralen de kerk binnen.”

De organisator weet niet hoeveel bezoekers hij kan verwachten. “Heel Deventer heeft het erover, maar ik heb geen idee hoeveel bezoekers er zullen komen. We gaan het meemaken hoeveel mensen met ons wakker blijven.” Het concert wordt uitgevoerd door organist, componist en kunsthistoricus Jacob Lekkerkerker, Alfredo Genovesi (elektrische gitaar, elektronica) en Oene van Geel (altviool en elektronica).

Vorig artikelHekman klopt Den Hertog in Deventer tijdens tweede KPN Marathon Cup
Volgend artikelWeerbericht zondag door Erwin Hoogenboom