DEVENTER – Tonny Leerink uit Deventer. De oud-stalmeester van Ponypark Slagharen uit Deventer is vandaag jarig en wordt 85 jaar. “Dames en heren, hoog geëerd publiek!” Hele generaties hebben hem gezien, in zijn mantel in de piste waar de pony’s om hem heen draafden.

Inmiddels is hij al tien jaar gestopt maar voor Leerink heeft de tijd als het ware stilgestaan, “vandaag word ik 75, euuh… 85 jaar”.

Leerink kan terugkijken op een prachtige carrière in de circuswereld. Met als hoogtepunt de Clown d’ Honeur, de prestigieuze prijs die hij in ontvangst mocht nemen in Monte Carlo, Monaco.

Meer dan veertig jaar vertolkte hij de rol van circusdirecteur in de mooiste kostuums. Hij heeft ze allemaal bewaard en ze hangen netjes geordend in een inloopkast. Ter gelegenheid van zijn verjaardag mocht de mooiste weer even van de haak. “Vroeger, toen ik elke dag aan het werk was in Ponypark Slagharen, dat zijn wel de mooiste dagen van mijn leven,” zegt Leerink met een twinkeling in zijn ogen.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelToekomstlessen op basisschool De Flint