zaterdag, 18 mei 2024

SV Schalkhaar vist achter het net

SCHALKHAAR – SV Schalkhaar begon vanmiddag aan een gewijzigde opstelling in vergelijking met vorige week. De stand op de ranglijst gaf aan dat het een interessante pot voetbal zou gaan worden, nummer 3 tegen nummer 4. Inderdaad werd het een leuk schouwspel tussen twee aanvallend ingestelde ploegen. Verslag van Schalkhaar tegen Barbaros van Huub Kolkman!

Huub Kolkman

Hoofdtrainer Marcel Geestman kon vanmiddag niet beschikken over rechtsachter Rokay Haafkens en deze positie werd vanmiddag ingevuld door de prima spelende en alleskunner Delano Haulussy. Verder kreeg spits David Klopman de kans om zich vanaf het begin te bewijzen. Het centrum van de verdediging werd ingevuld door het koppel Nick Mulder – Michiel Hullegie.

Dat SC Barbaros vorige seizoen de kampioen werd in de derde Klasse was op het veld zeer zeker te zien. Het team, bestaand uit hoofdzakelijk Turkse spelers, wisten elkaar prima te vinden. Met name de snelle en veelal van positie wisselende spitsen waren al snel een gevaar voor SV Schalkhaar. Na een moeizaam begin herstelde SV Schalkhaar zich prima. Aanvallen vanaf met name de zijkant zorgden voor het nodige gevaar. De beste kans op een voorsprong was weggelegd voor linksback Jason Westerkamp. Zijn inzet werd in de verre hoek uitstekend gered door de keeper van SC Barbaros.

Vlak daarna kreeg SV Schalkhaar de volgende mogelijkheid om de score te openen. Een vrije trap in de zestien werd prima teruggelegd door Michiel Hullegie op David Klopman. Zijn actie werd in de zestien ongedaan gemaakt door een tackle op de benen. Vanaf de kant leek dit onreglementair, echter of de scheidsrechter het bij het rechte eind had valt nu nog steeds te betwijfelen. Aan de andere kant was SC Barbaros ook dreigend. In de 34 ste minuut werd een inzet vanaf rechts slecht beoordeeld door twee SV Schalkhaar verdedigers.  Pardoes viel de bal op het hoofd van de Hengelose spits 0-1.

Na de rust begon SC Barbaros goed aan de tweede helft. Uiteindelijk was het na 55 minuten SV Schalkhaar dat terug kwam in de wedstrijd. De fysiek sterke spits David Klopman werd wederom ingespeeld. In plaats van een kaats, draaide de gretige spits weg van zijn opponent. Net binnen het strafschopgebied wist hij wel raad met dit buitenkansje. Een bekeken schot laag in de rechter hoek betekende de terechte gelijke stand 1 -1.
SV Schalkhaar ging vervolgens nog meer aandringen en kreeg de nodige kansen. Oppassen geblazen was het voor de snelle omschakeling. Dat gebeurde dan ook na pakweg 60 minuten. Een doorgebroken speler werd prima van scoren afgehouden door keer Frans van Oldeniel.
Lof voor het verzorgde spel van SV Schalkhaar. Echter dit kwam de ploeg van Marcel Geestman echter duur te staan. In de 70 ste minuut werd het voetballen van achteruit onderschept door twee gretige spelers van de tegenpartij. Helaas werd dit voor de sterk keepende Frans van Oldeniel te machtig 1-2.

SV Schalkhaar drong de resterende 20 minuten nog wel aan maar tot scoren kwam de ploeg niet.Een onverdiende thuisnederlaag dit keer. Volgende week weer een ploeg uit Hengelo. Dan gaat SV Schalkhaar op bezoek bij ATC 65.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDe Bankdirecteuren op zaterdag 8 december live in concert in Café de Brink Bathmen
error: Content is beschermd!!!