DEVENTER – In de passage van de Lange Bisschopstraat in het centrum van Deventer heeft vannacht een uitslaande brand gewoed. Vier mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd. Een andere persoon sprong uit een woning en brak daarbij een been. Ook deze persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

De Proosdij Passage is een overdekt winkelcentrum in het centrum, dat bereikt kan worden via de Lange Bisschopstraat. Iets na half drie kwam de melding binnen dat er brand was uitgebroken. De brandweer rukte met groot materieel uit. Daardoor kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar bovengelegen appartementen.

De vier appartementen boven de passage werden ontruimd. De bewoners kunnen voorlopig niet terug wegens rookschade. Ook een aantal aangelegen appartementen zijn ontruimd geweest. Deze bewoners kunnen later vanochtend weer terug naar hun woning.

De politie Deventer laat weten dat de brand mogelijk is aangestoken en vraag mensen die iets gezien hebben contact met de politie op te nemen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (Bron RTV Oost)

Vorig artikelEtty Hillesum Lyceum viert Deventer 1250 jaar
Volgend artikelOliebollenkraam in Schalkhaar staat er weer