SCHALKHAAR – Op zondag 14 oktober wordt in de H. Lebuïnusparochie de jaarlijkse viering van Onze Lieve Vrouwe van Frieswijk gehouden. Het eikenhouten beeldje van O.L. Vrouw van Frieswijk dateert uit circa 1500 en is ongeveer 40 centimeter hoog. Het beeldje stelt een staande Maria voor. In haar rechterarm houdt zij het kindje Jezus vast dat een druiventros in zijn handen heeft.

Dit jaar krijgt de Mariadag in Schalkhaar een wat andere invulling. Er wordt om 10.30 uur begonnen met een feestelijke eucharistieviering in het Eucharistisch Centrum van de H. Lebüinusparochie, de St. Nicolaaskerk in Schalkhaar, met het Brugkoor o.l.v. Rinus Oude Kempers. Voorgangers zijn pastoor Cornelissen en diaken Brinkhuis. Er is kindernevendienst en kindercrèche in het Koetshuis.

Daarna vertrekken de kerkgangers per fiets, auto of paard en wagen naar de School van Frieswijk. Daar is parkeergelegenheid maar carpoolen zou wel goed zijn. Rond 12.30 uur is er een lunch in de ‘School van Frieswijk’. Er wordt gezorgd voor soep, koffie, thee en een broodje. Maar u mag natuurlijk ook uw eigen lunch meenemen.

Na de lunch vertelt John Gruter over ‘Het wonder van Frieswijck’.

Rond 13.30 uur wordt de dag afgesloten met een Mariahulde met gebeden en Marialiederen. Het Mariakoor van het Titus Brandsma Huis gaat ons hierbij voor. Wie wil kan een bloemetje meebrengen om Maria te eren met een bloemenhulde.

Hebt u geen eigen vervoer naar de School van Frieswijk, meldt u dat dan bij het secretariaat , we proberen dan vervoer te regelen. Tel. 0570 – 622834 (donderdag van 9.30 uur tot 12.00 uur). Van harte welkom.

Vorig artikelBestelbusje rijdt in op auto van Toezicht & Handhaving
Volgend artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom