donderdag, 13 juni 2024
FOTO: Erik van Luttikhuizen

Voorbeschouwing GA Eagles tegen Cambuur

DEVENTER – Almere-uit, het klinkt niet als één van de leukste awaydays maar toch is het vaak een prima uitje. Ook afgelopen vrijdag was het weer genieten. Korte reisafstand, bier in de bus, uitverkocht uitvak en wederom drie punten. Op alle fronten werd Almere City FC afgetroefd. Zowel binnen als buiten de lijnen was Go Ahead Eagles de gehele wedstrijd een maatje te groot voor de thuisclub. Het uitverkochte uitvak bleef 90 minuten lang zingen en op het veld creëerde de Deventer ploeg, door uitstekend veldspel, een aantal grote kansen. Almere City FC mocht dan ook van geluk spreken dat het duel uiteindelijk eindigde met een minimaal verschil van 0-1.

Verheydt

Één wijziging aan de kant van Go Ahead Eagles vanavond. Trainer John Stegeman kan weer beschikken over centrumspits Thomas Verheydt. Afgelopen vrijdag moest de Hagenaar noodgedwongen verstek laten gaan doordat een oude kwetsuur aan zijn pols hem wederom parten speelde. De terugkeer van Verheydt gaat ten koste van Paco van Moorsel. De van origine diepgaande middenvelder speelde als centrumspits een uitstekend wedstrijd in Almere en had daarmee een groot aandeel in het overtuigende veldspel van Go Ahead Eagles. Het feit dat van Moorsel vanavond weer plaats zal moeten nemen op de bank is een mooi luxeprobleem.

Cambuur

De tegenstander van vanavond is Cambuur Leeuwarden. Een club die in veel opzichten lijkt op Go Ahead Eagles. Na een paar mooie jaren in de Eredivisie heeft de club het momenteel lastig in de Eerste divisie. Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg uit Leeuwarden op een teleurstellende 8ste plek en ook de huidige 7e plek voelt enigszins teleurstellend, het gat met koploper Go Ahead Eagles is echter slechts 6 punten. Bij winst vanavond doet Cambuur weer volop mee om de bovenste plaatsen. Mooi om te zien dat ondanks deze 7e plek 325 toeschouwers uit Leeuwarden hun club achterna reizen richting de Adelaarshorst. Trainer René Hake begint vanavond met dezelfde elf als vorige week. Toen wonnen de Friezen thuis met 3-1 van Helmond Sport

Periodetitel

Bij puntverlies van Sparta Rotterdam en winst Go Ahead Eagles pakt de Deventer ploeg vanavond de eerste periodetitel. Allemaal leuk en aardig maar volgens de altijd nuchtere John Stegeman geen reden tot feest, daar sluit ik me volledig bij aan. Persoonlijk zie ik vanavond liever dat zowel Go Ahead als Sparta wint. Laat de Rotterdammers in de euforie van de periodetitel de komende weken maar een paar punten verspelen. Hoe dan ook beloofd het een heet avondje te worden in de Adelaarshorst. Of we vanavond nou winnen of verliezen, periodekampioenen worden of niet, deze gasten verdienen een staande ovatie voor de ongelooflijke wederopstanding van ons Go Ahead Eagles.

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelBedrijven in de knel door lage waterstand IJssel
Volgend artikelGetuigenoproep: Mishandeling jongen bij shoarmazaak in Deventer
error: Content is beschermd!!!