zaterdag, 18 mei 2024
FOTO: GinoPress

Waterstand IJssel bereikt opnieuw dieptepunt, einde nog niet inzicht

DEVENTER – De waterstand van de IJssel staat vandaag op een nieuw laagterecord met 0.72m boven NAP. De verwachting is dat de waterstand de komende dagen nog verder daalt naar 0.60m boven NAP op donderdag.

Door de lage waterstand is de haven van Deventer al twee maanden dicht. Het schutten van de sluis kan pas bij 1.06m boven NAP. Sinds 6 augustus zijn er slechts 2 twee schepen in de haven binnengekomen.

Hoe groot de economische schade is voor de bedrijven die afhankelijk zijn van toevoer via de haven is bij de gemeente niet bekend, zo laat woordvoerder Stuurman van de gemeente weten.  Stuurman: ‘De sluisdeuren worden ook niet op korte termijn versterkt, maar dit ligt wel in de planning door de aanleg van de containerterminal.‘ Deze wordt in 2020 in gebruik genomen.

Vorig artikelDeventer Ziekenhuis biedt medewerkers griepprik aan
Volgend artikelNieuwe op- en afritten A1 Deventer
error: Content is beschermd!!!