DEVENTER – In de BEST-tas kunnen inwoners boeken, elektronica, speelgoed en textiel aanbieden om te voorkomen dat die goed herbruikbare spullen bij het restafval terecht komen. Uit een evaluatie blijkt dat inwoners dit waarderen en dat verbetering mogelijk is door versimpeling. De QR-code gaat van de tas af. Voortaan krijg je een nieuwe tas in je brievenbus als je een volle aanbiedt bij je eigen voordeur. BEST-tassen zijn straks af te halen bij afhaalpunten.

Verantwoordelijk wethouder Carlo Verhaar: “Het gescheiden ophalen van deze spullen zorgt voor minder restafval en meer hergebruik van grondstoffen. Dat is een goede zaak en daar gaan we volgend jaar mee door.”

1 jaar

Tot invoering van de BEST-tas is in 2016 besloten. Inmiddels ligt er een evaluatie over de eerste periode van Circulus Berkel. Met de voorgenomen aanpassingen kan de BEST-tas vanaf maart 2019 nog een jaar door. In het kader van het nieuwe Grondstoffenplan 2019-2022 wordt ook gekeken naar de toekomst van de BEST-tas.

Evaluatie

Van de BEST-tas is minder gebruik gemaakt dan van tevoren verwacht. Wel is er waardering voor de tas en kan met de aanpassing het gebruik worden vergemakkelijkt. Medewerkers van Konnekted halen de tassen elke 14 dagen op. Zij doen een nieuwe BEST-tas in de brievenbus als een volle tas bij de eigen voordeur wordt aangeboden. Ook kunnen inwoners tassen bestellen via de website van Circulus Berkel of afhalen bij 1 van de afhaalpunten die nog nader bekend worden gemaakt voor maart 2019.

Vorig artikel’t Hof van Colmschate viert 90 jarig jubileum
Volgend artikelDeventer Wereldstad: een wereldmiddag!