DEVENTER – Ekoplaza en Fietskoerier Deventer zijn een boodschappen bezorgservice voor bedrijven begonnen. Deventer bedrijven kunnen vanaf nu hun biologische boodschappen af laten leveren door Fietskoerier Deventer. De samenwerking tussen deze twee partijen is bijzonder want is de eerste in zijn soort in Nederland.

De winkel van Ekoplaza aan de Smedenstraat is bij velen bekend. Het is een supermarkt met uitsluitend biologische en eerlijke producten. Bij enkele bekende Nederlandse grootgrutters wordt reeds digitaal gewinkeld en ook bij EkopLaza wordt deze service steeds populairder. Winkeliers Ben Kooiker en Wim Nijmeijer zochten daarom naar een positieve en duurzame manier om al die boodschappen te bezorgen. In Fietskoerier Deventer vonden zij een even logische als passende samenwerkingspartner. De bezorgservice is er voor iedereen maar specifiek richt de supermarkt zich op bedrijven. “Tegenwoordig zijn bedrijven erg met gezondheid bezig” vertelt Ben Kooiker. ”Je besteedt veel tijd op je werk en wilt er gezond en lekker eten zonder dat dat te veel tijd en gedoe kost. Met deze service voorzien we in deze behoefte”.

Voor Fietskoerier Deventer is het weer een nieuw type opdracht. Naast de verzending- en distributie van post en pakketten, fietst het bedrijf onder meer voor de Openbare Bibliotheek Deventer en voor diverse apotheken. Het bedrijf van ondernemer Joost Arends is hiermee een innovatief en duurzaam alternatief voor de vervuilende bestelbusjes in de stad en is qua kennis en netwerk een steeds belangrijker speler op het terrein van stadslogistiek.

Vorig artikelDe geschiedenis van Deventer samengevat in een gebreide omslagdoek
Volgend artikelWoont de cliënt waar jij werkt of andersom?