DEVENTER – Afgelopen zondag 11 november waren de 1250 oudste Deventenaren – iedereen van 85 jaar en ouder – uitgenodigd voor een unieke boottocht over de IJssel, langs hun prachtige stad. Vele krasse knarren, waaronder enkele van boven de 100, hebben zeer enthousiast gereageerd. De instap, reis en uitstap vonden plaats tussen 09.30 uur en 14.00 uur, de bootreis vanaf 10.45 uur. De ouderen, die aan rolstoel of bed zijn gekluisterd en niet meekonden, ontvangen dit najaar een 1250-jubileumcadeau, door Deventer leerlingen thuisbezorgd.

Ben en Jo Geerlink (94 en 91 jaar)

Eén de van de meevarende is de familie Geerlink uit Deventer. Ben Geerlink (94 jaar) en Jo Geerlink (91 jaar), Deventer inwoners in hart en nieren. “Wat een geweldige trip is dit, normaal rij ik in de auto over de Welle maar vanaf de boot is Deventer nog mooier”, aldus Ben. De in 1924 geboren Deventernaar geniet samen met zijn vrouw van deze unieke boottocht. “Dat we dit op onze leeftijd nog mogen mee maken”, zegt Jo Geerlink. We hebben heel wat leuke herinneringen opgehaald tezamen met alle gasten aan boord. Ben Geerlink, oud NS-medewerker, vertelt mooie verhalen en zijn vrouw vult hem aan waar nodig. “Ik weet nog dat we in de winter van 1940 over het ijs van de IJssel konden lopen, zo koud was het toen, dat kun je je nu niet meer voorstellen en ik heb Leo Halle nog zien keepen”, vertelt Ben. Veel verhalen over vroeger passeren de revue. Er wordt gelachen en gezongen aan boord. En dan is het 14.30 uur en legt de boot weer aan. Wat een geweldige dag. Die steken we mooi weer in onze zak, aldus Jo Geerlink.

Studenten ROC-Aventus, Media & Vormgeving, hebben de oudste inwoners tijdens de reis gevraagd naar hun mooiste plekje en herinnering aan Deventer en zullen daar een boekje van maken. Zo wordt het stokje aan de jeugd doorgegeven.

Meer dan 100 vrijwilligers, waaronder artsen en personeel van de verzorgingstehuizen, hielpen mee.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelShopping Night in Deventer binnenstad tijdens “Black Friday”