DEVENTER – De allereerste Wandelvierdaagse van Deventer gaat van start op 25 april 2019. Het was een lang gekoesterde droom om in Deventer een officiële wandelvierdaagse te houden. Eind april gaat die dan eindelijk van start over drie afstanden.

Maximaal 500 deelnemers mogen inschrijven verdeeld over 20, 30 en 40 kilometer. Inschrijven voor één dag kan ook, vermeldt startbureau ‘De Driehoek’. Jarenlang werd al de avondvierdaagse georganiseerd en die organisatie sprak gedurende afgelopen editie al uit dat een wandelvierdaagse een diep gekoesterde wens was.

Overdag wandelen op langere afstanden in tegenstelling tot de avondvierdaagse. Het evenement is te vergelijken met de edities die in Barchem en Raalte jaarlijks worden verlopen, een soort mini Nijmeegse Vierdaagse zeg maar.

Organisatorisch een niet mis te verstane uitdaging, maar ondertussen heeft de Gemeente Deventer groen licht gegeven voor dit omvangrijke evenement. Vanaf komende week zal de website gelanceerd worden. De deelnemers kunnen zich vanaf 1 januari 2019 inschrijven voor dit unieke evenement voor Deventer dat start op 25 april 2019.

Vorig artikelDumping bankstel en andere troep bij Frieswijk
Volgend artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom