DEVENTER – Op vrijdag 14 december lanceert Local Speed Delivery in De Hip te Deventer de EP ‘Hiding In Plain Sight’. Local Speed Delivery is een enthousiaste, eigenzinnige en ervaren pop-rock formatie uit Deventer. De bandleden streven ernaar om een eigen geluid te creëren waarmee zij het publiek willen inspireren. Belangrijk daarbij is dat plezier in samenwerken, creatief zijn en muziek maken altijd de boventoon voeren.

De muziekstijl van Local Speed Delivery is te omschrijven als alternatieve pop-rock, met invloeden van verschillende stijlen als (hard)rock, pop en funk en af en toe zelfs een vleugje psychedelische en symfonische rock. Samen met de melodieuze achtergrondzang van de twee gitaristen en de drummer is de fijne stem van de zangeres één van de kenmerken van de band. Naast de goed doordachte en pakkende songteksten springen het originele akkoordwerk en de opvallende ritmes in het oog.

De avond start om 21.00u met een voorprogramma van het Nijmeegse singer-songwriters collectief DOLS. De basis van DOLS bestaat uit tweelingbroers Chris en Stijn Dols: sprekende stemmen die je raken. De broers maken melodische popsongs over vallen en opstaan, verliezen en winnen, geloven of toch niet, kortom: het grillige leven van alledag. DOLS levert dan ook ‘puike popliedjes in de rijke Britse popschool’.

Vorig artikelWereldlichtjesdag in Deventer op tweede zondag in december
Volgend artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom