DEVENTER – Voor het eerst dit seizoen is Go Ahead Eagles vrijdag op eigen veld onderuit gegaan. Het goed presterende TOP Oss bleek met 0-1 te sterk, maar ondanks dat blijft de club uit Deventer koploper in de Eerste Divisie. Trainer John Stegeman hoopt wel dat zijn ploeg lering trekt uit het verlies.

De conclusie van Stegeman was even simpel als duidelijk. “We volharden in dingen die we niet moeten doen”, zegt de trainer tegen De Stentor. De coach weet waar het misging. “We wilden via de zijkanten onze kansen uitspelen. Daar hebben we de hele week op getraind, maar we voerden het niet goed uit. Tja, en als je dan ook nog op afstand van je tegenstander staat te verdedigen geef je kansen weg en krijg je het doelpunt tegen.”

In de slotfase deed Go Ahead een poging om opportunistisch te gaan spelen. “Aan het einde was het verschrikkelijk om te zien”, zag Stegeman. “Met acht man in de voorste linie, maar de bal kwam er niet. We hadden de rust niet meer, de gogme om de vrije man te zoeken. Van de organisatie klopte helemaal niets meer.”

Het moet snel beter, vindt de trainer. Het is bovendien al het tweede verlies in november na een eerdere nederlaag bij Telstar. “Fouten maken mag, maar we moeten er uiteindelijk wel van gaan leren. Bij Telstar gebeurde het ook en gingen we door onze eigen schuld de bietenbrug op. We hebben het moeilijk in dit soort wedstrijden. Als wij het plan niet goed uitvoeren dan komen onze tekortkomingen aan het licht.”

Vorig artikelDuurzaam en gezond wonen in de Tuinen van Zandweerd
Volgend artikelDe Top 2000 Stembus op 6 december in Deventer