DEVENTER – Twee torens van vijfentwintig meter hoog en een kerk van karton. Een opvallende blikvanger tijdens de laatste editie van Deventer op Stelten. Het kunstwerk heeft nu een prijs gekregen: de Sustainability Award in de categorie Social van Smurfit Kappa Benelux.

Het bouwwerk was een samenwerking tussen het evenement Deventer op Stelten en Smurfit Kappa Zedek, ook uit Deventer. Aan het kunstwerk werkten zo’n drieduizend vrijwilligers mee, onder leiding van de Franse kunstenaar Olivier Grossetête.

De samenwerking tussen Deventer op Stelten en Smurfit Kappa Zedek loopt al enkele jaren. Dat heeft onder meer geleid tot productinnovatie en een flinke culturele impuls voor het evenement.

Vorig artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelAuto volledig door brand verwoest