woensdag, 19 juni 2024

Landje pik ook in Deventer

DEVENTER – Ook in Deventer is er sprake van landjepik, dat laat de gemeente weten aan DeventerRTV. Landjepik is het onrechtmatig gebruiken van grond. De Volkskrant bracht maandag naar buiten dat er naar schatting 600 duizend gevallen van landjepik zijn in Nederland.

Hoe hoog het percentage van illegaal grondgebruik in Deventer is weet gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman niet, maar verwacht een laag percentage. Sinds 2012 is de gemeente bezig met het project Snippergroen en sindsdien hebben er zich gevallen voorgedaan van mensen die onrechtmatig gemeente grond gebruiken. Bijvoorbeeld door hun tuin verder uit te bereiden, in hoeveel gevallen dat gebeurt is niet bekend.

Als oplossing wordt de grond vaak te koop of te huur aangeboden. “Niet alleen de verkoop levert de gemeente geld op, ook scheelt het onderhoud”, aldus Stuurman, “in andere gevallen wordt de grond weer hersteld. Het project Snippergroen loopt al heel lang en gaat de stad stap voor stap door.”

Mart ten Have (Drtv)

Vorig artikelDickens Festijn krant 11/12 december op de deurmat
Volgend artikelWethouder Kolkman blijft zitten, VVD is teleurgesteld
error: Content is beschermd!!!