DEVENTER – Sportbedrijf Deventer organiseert van 15 december tot en met 13 januari de MidWinterWeken. Veertig kerstbomen, kroonluchters, vuurkorven en muziek sieren de ijsbaan. Tijdens de MidWinterWeken kan er deelgenomen worden aan het Fakkelschaatsen, het Springfeest en de afsluitende Schaatsnacht. Bezoekers betreden dan een kleurrijke sprookjeswereld in Deventer waar voor de kinderen zelfs een heuse ‘sneeuwschans’ is gebouwd.

“Vroeger hoopte je op sneeuw en ijs tijdens de Kerst. Hoe groot was de teleurstelling als het wederom een regenachtige dag was en hoe groot de vreugde dat je met de kids kon schaatsen én na afloop een warme chocomelk ging drinken. Het is toch gaaf dat dit gewoon allemaal gebeurt tijdens de MidWinterWeken in Deventer!” vertelt Ron Bauhuis, exploitatiemanager van Sportbedrijf Deventer enthousiast.

Kerstontbijt op 21 december
De kerstvakantie wordt 21 december ingeluid door een sfeervol kerstontbijt bij Borgelerbad. Dit wordt geheel kosteloos aangeboden door de organisatie. Bezoekers kunnen hier genieten van een heerlijke kerststol met een kopje koffie of thee, gezellig en lekker!

Fakkelschaatsen vrijdagavond 21 december
Diezelfde avond is het altijd sfeervolle fakkelschaatsen. Het licht van De Scheg is gedimd, prachtige fakkels verlichten de ijsbaan tot een romantisch decor.

Vier dagen ‘Springfeest’
Voor alle kinderen tot 16 jaar is er maar liefst vier dagen de mogelijkheid om de energie eruit te springen. Op 28 december en 2 t/m 4 januari is in de sporthal bij De Scheg het ‘Springfeest’ met vele gave extra’s. Zo zijn er naast springtoestellen een hindernisbaan, tafelvoetbal, voetbaldarts, een survivaltocht.

Jaarwisseling
Rond de jaarwisseling zijn er vele extraatjes op en rond de ijsbaan. Zo krijgen bezoekers op 29 en 30 december bij iedere warme drank een overheerlijke oliebol. Op 28 december en 2 t/m 4 januari zijn er tevens heerlijke poffertjes verkrijgbaar voor de ultieme winterbeleving.

Schaatsnacht
Zaterdagavond 12 januari is volgens traditie de Schaatsnacht. Voor de 16e keer worden er duizenden kilometers verreden op het ijs. Kinderen t/m 12 jaar kunnen een tocht van 25 kilometer schaatsen, volwassen hebben de keuze uit 50, 100 of 150 kilometer. Het ijs wordt ieder uur gedweild en rijders krijgen wat lekkers aangeboden.
Kijk voor het gehele programma tijdens de MidWinterWeken op: www.descheg.nl/midwinterweken

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelWie herkent deze inbrekers bij café Dorst