DEVENTER – Op zondag 25 november 2018 geeft het ensemble Orzán Trio een concert bij Artius, onderdeel van Woon- en Zorgcentrum Humanitas. Het concert begint om 14:30 uur. Adres: Radboudlaan 1, Deventer. Koffie en thee vanaf half uur voor aanvang.

Het ensemble Orzán Trio, bestaande uit Alejandro Peiteado Brea – klarinet, Marco Danesi – klarinet, Leire Ruiz Garcia – klarinet, brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Couperin, Corelli, Mozart en Gershwin. Het programma duurt één uur, zonder pauze.

Over de musici:

Het Orzán Trio is een klarinettrio dat in 2014 te Amsterdam is opgericht door oud-studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Zij kregen les van respectievelijk Hans Colbers, Harmen de Boer and Arno Piters en hebben verder aan gerenommeerde conservatoria gestudeerd zoals het Utrechts Conservatorium, Giuseppe Verdi Conservatory, Juillard School en  Conservatorio Superior de Música de A Coruña.

De leden van het Orzán Trio hebben gespeeld in het Brixia Symphony Orchestra, World Orchestra 24/04, ASKO Schoenberg Ensemble, Nationaal Jeugd Orkest, Orchestra Giovanile Italiana en vele andere. Individueel sleepten zij prijzen in de wacht bij gerenommeerde competities zoals het Prinses Christina Concours, Jeunesses Musicales of Sober en Haverhill Sinfonia Soloist Competition. Ook volgden zij masterclasses bij bekende klarinettisten als Ralph Manno, Vincent Alberola, Eric Hoeprich, Wolfgang Meyer en Olivier Patey.

Sinds 2015 treedt het Orzán Trio ook op voor het concertpubliek van Muziek in Huis. Het repertoire omvat (eigen arrangementen van) klassieke muziek, jazz en populaire stukken.

Vorig artikelColumn Sonja Veneman: Pottenkijkers
Volgend artikelHyena controle politie Deventer