DEVENTER – De Deventer MuziekMaak Dag (DMMD) is een nieuw initiatief van Kunstcircuit Deventer. DMMD vindt plaats op zondag 3 februari 2019 in de Deventer Schouwburg van 14.00-17.00 uur en is bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd.

Hoe mooi zou het zijn als ieder kind in Deventer de kans krijgt een instrument te spelen. Met de Deventer MuziekMaak Dag (DMMD) wordt hiertoe een aftrap gegeven. Een laagdrempelige middag, met een groot aanbod van instrumenten, waar je actief en passief kan genieten van muziek maken en je een overzicht krijgt van de muzikale mogelijkheden die Deventer biedt. Een muzikaal feestje voor jong en iets ouder.

Muziek maken is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek maken slimmer maakt. En muziek zet je in beweging! Wie kan stil blijven zitten bij het horen van Beyonce of Tschaikovski. En ook als je zelf muziek maakt stimuleer je je motoriek en wordt er een beroep gedaan op het gehoor. Een samenspel van zintuigen; het lijkt complex, maar een kind doet dat spelenderwijs. Ook voor de sociale ontwikkeling is muziek maken goed, juist als je het samen doet. Dan moet je wel samenwerken om er een geheel van te maken. Dit alles heeft een positiever zelfbeeld als resultaat.

Muziekdocenten en muziekverenigingen worden uitgenodigd deel te nemen aan deze eerste editie van DMMD. Dat kan zijn door een infokraampje, het geven van een korte workshop of een optreden met leerlingen. Een combinatie kan uiteraard ook. Kijk voor meer info op www.kunstcicruitdeventer.nl/amateurkunst

Vorig artikelWinkeliers Nieuwstraat, de Engestraat en de Overstraten luiden noodklok over Binnenstadsvisie
Volgend artikelTunnel Colmschate open voor gemotoriseerd verkeer