DEVENTER – De voorbereiding voor het maken van een nieuw, Overijssels kookboek is vandaag gestart. Veertig kinderen kwamen in Deventer samen om kennis te maken met koken en inspiratie op te doen voor recepten. En dat leverde meteen bijzondere recepten op.

Wordt het de worteltaart met Deventer koek van Dirk (11)? Of misschien kaasfondue in een pompoen, een idee van Milou (12). Het zijn een paar ideeën die vandaag zijn ontstaan tijdens de aftrap van het Groot Kinderkookboek Overijssel.

Veertig kinderen maakten kennis met koken. En de kinderen gaan uiteindelijk bepalen welke gerechten in dit kookboek zullen verschijnen.

Workshops en recepten

Om ze een handje te helpen in de kookwereld, zorgde de organisatie voor kookworkshops en een kennismaking met een kok. Na vanmiddag gaan de kinderen zelf aan de slag en zullen ze zélf een recept aanleveren, die misschien wel in het kinderkookboek terecht komt.

De recepten die in het boek zullen verschijnen zijn bedacht door kinderen van negen tot dertien jaar. Naar verwachting zal het boek in maart 2019 uitgegeven worden. Het kookboek richt zich op Overijssel en de streekproducten die typerend zijn voor de provincie.

Jury

“Er is ruimte voor minimaal 25 recepten”, vertelt Vivian Buitendijk, één van de initiatiefnemers van het boek. “Tot 12 december kunnen kinderen hun recepten inleveren. We hebben een vakkundige jury samengesteld die uiteindelijk de 25 beste recepten kiest. En de 10 beste recepten mogen live meekoken met een echte kok, samen met Nadia Zerouali, kok en kookboekenschrijfster”, aldus RTV Oost.

Vorig artikelPolitie is op zoek naar Volkswagen Up
Volgend artikelNep dak inspectie bij bewoners van de Zandweerd