donderdag, 20 juni 2024
Foto: Drtv

Saxion-medewerker Wander Kenter genomineerd als best young professional 2018

DEVENTER – Saxion-medewerker Wander Kenter van de Academie Gezondheidszorg (AGZ) maakt kans om gekozen te worden tot Best Young Professional 2018 van Nederland. De docent/onderzoeker behoort inmiddels tot de 15 finalisten en weet eind november of hij de winnaar is. ‘Ik deed eigenlijk mee voor de lol en was oprecht verrast dat ik tot de Top 100 was doorgedrongen.’

We komen Wander vooral tegen in Deventer, waar hij zich focust op een aantal vakken rond zorginnovatie en technologische toepassingen in de zorg. Wander is betrokken bij de opleidingen Gezondheid & Technologie, de HBO-V en de Saxion Parttime School.

‘Ik ontving een e-mail via mijn alumni-netwerk met de uitnodiging om me aan te melden voor de Best Young Professional-verkiezing en dacht: waarom ook niet? Ik voldeed aan de criteria. Zo mag je maximaal 33 jaar zijn, moet je een academische achtergrond hebben, maximaal vijf jaar geleden zijn afgestudeerd en één tot vijf jaar werkervaring hebben. De eerste ronde bestond uit het invullen van een uitgebreide vragenlijst over je studie en je carrière en het schrijven van een motivatie. Ik sta nu in de Top 15 en moet me binnenkort bewijzen in een interview met Henk Verschuur, de directeur van de Johan Cruijff Academy. Daarbij gaat het om hoe ik me presenteer, wat mijn ambities en drijfveren zijn en hoe mijn spreekvaardigheid is. Na de interviews blijven er nog tien genomineerden over. Als ik daar nog bij zit, mag ik op 28 november met mijn werkgever aanschuiven bij het Finale-diner in Rotterdam. Daar wordt bekend gemaakt wie de Best Young Professional 2018 is.

Ik vind het een hele belevenis, nu al. Dat ik tot de Top 15 ben doorgedrongen, voelt speciaal. Zeker omdat vooral medewerkers van de grote consultancybureaus en multinationals zo ver komen. In de Top 15 zitten maar drie professionals uit de publieke sector, waarvan alle drie trouwens uit de wereld van onderwijs en onderzoek. Ik ben dus gelukkig niet de ‘excuus-docent’ die bij die laatste selectie zit. In mijn werk probeer ik studenten écht mee te krijgen in mijn passie om technologie in te zetten om de zorg te innoveren. Als ik zie dat ik ze daarmee kan inspireren, als dat lichtje in hun ogen gaat branden, dan vind ik dat enorm kicken. Dat geeft me energie. Het maakt me trots op mijn studenten, het onderwijs en de bijdrage die ik daar bij Saxion aan mag leveren.’

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelBladverzamelwedstrijd 2018 van start gegaan
error: Content is beschermd!!!