BATHMEN – Zondag 18 november komt de Sint met zijn Pieten weer naar Bathmen. Om 13.30 uur arriveert de pakjesboot bij de Koersenbrug aan de Gorsselseweg. Daar heet Loco burgemeester Liesbeth Grijsen de goedheiligman welkom, waarna hij met zijn Pieten koers zet naar Cultuurhuus Braakhekke. Kinderen tot en met groep vier kunnen de Sint daar een handje geven. Tegelijkertijd zijn er in Braakhekke verschillende activiteiten voor de kinderen rondom de intocht. De intocht van Sinterklaas wordt mogelijk gemaakt door de Verenigde Bathmense Ondernemers (VBO) en een groep van 25 enthousiaste vrijwilligers.

Ruim voordat de Sint zal aanmeren bij de Koersenbrug, zwerven er al Pieten door Bathmen. Dit jaar is het thema van de intocht ‘Houd Bathmen schoon’ geïnspireerd door Schoon Familie en ook de Pieten zullen hier zoals altijd een geheel eigen invulling aan geven. Wellicht met ondersteuning van de Schoon Familie .Rond 13.15 uur komen deze Pieten aan bij de Koersenbrug, waar al vanaf 13.00 uur genoeg te zien en te zingen is voor de wachtende kinderen. Met muzikale omlijsting door muziekvereniging Orpheus proberen de Pieten bij de Koersenbrug van hun afval af te komen. Maar of dat goed gaat…?

De Sint heeft dit jaar 12 Pieten meegevraagd naar Bathmen. Daar zijn ook Pieten bij die dit jaar voor het eerst mee mogen. Zij kijken er erg naar uit om mee te mogen lopen in de optocht van de Koersenbrug, over de Gorsselseweg, via Boode, de Dorpsstraat, Molenstraat en Schoolstraat naar Cultuurhuus Braakhekke. Daar kunnen de kinderen vanaf ongeveer twee uur niet alleen de Sint een handje geven, maar ook een heus Pietendiploma verdienen of met een Piet op de foto gaan. Om half vier verlaten Sint en zijn Pieten Braakhekke weer om op tijd klaar te kunnen zijn om ’s avonds de schoenen te vullen.

Vorig artikelNatuurwerkdag van het Groenbedrijf
Volgend artikelToine Harmsen en Heidi ter Veer uit Diepenveen lopen Marathon van New York