zaterdag, 18 mei 2024

Speelgoedmuseum blijft voorlopig op huidige locatie open

DEVENTER – Het speelgoedmuseum op de Brink in Deventer blijft nog zeker tot volgend voorjaar open op de huidige locatie. De gemeente wil eerst een nieuwe Cultuurvisie uitwerken en daarna wordt duidelijk wat er met het museum gebeurt.  Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. 

Cultuurvisie 

Het speelgoedmuseum zou in de oude rechtbank op de Brink komen, maar dat werd op het laatste moment afgeketst. Nu wil het college eerst een cultuurvisie voor de hele stad ontwikkelen. “Onze cultuurvisie is alweer elf jaar oud en de wereld om ons heen verandert snel”, zegt wethouder Cultuur Carlo Verhaar. “Dat vraagt om een nieuwe afweging, zodat Deventer cultureel aantrekkelijk blijft.”  

Het college hoopt in maart volgend jaar een nieuwe visie te hebben. Daarna moet duidelijk worden wat er met het Speelgoedmuseum gebeurt. Dan worden er ook keuzes gemaakt over de toekomst van de lokale omroep en de verbouwing van het Burgerweeshuis.  

Vorig artikelOpnieuw pech voor Duitse vaarders: boot vast bij ingang jachthaven
Volgend artikelDeventer binnenstad staat op scherp na spoor van brandstichtingen
error: Content is beschermd!!!