DEVENTER – Afgelopen zaterdag werd bij DVV Sallandia de Sterren-league gehouden. Deze League is bedoeld voor voetballers die nog niet in de JO-8 teams spelen (dus voor 5- en 6-jarigen). Zij worden ook wel de mini’s genoemd. Het werd een prachtige ochtend voor deze kleine voetballertjes. In een uur tijd speelde ieder team van 4 spelers 3 wedstrijden van 13 minuten.

Hierna werden er ook nog penalty’s genomen op de 2 grote doelen waar 2 “echte keepers” op goal stonden. Dit alles werd in de kantine afgesloten met een zakje chips en ranja. Op het hoofdveld werden 10 veldjes uitgezet, zodat er 80 voetballertjes tegelijk aan het spelen waren. Er waren geen scheidsrechters, zodat er lekker in een ongedwongen sfeer gespeeld kon worden.

Deelnemende clubs waren Sallandia, Kon. UD, Sportclub Deventer, Holten, Blauw Wit, Diepenveen, RDC en Witkampers.

Sallandia is een club die veel jeugdactiviteiten organiseert door het jaar heen. Zoals het jaarlijkse jeugdkamp, een zwemmiddag, Sinterklaasviering, paaseieren zoeken en nog veel meer. Lijkt het je leuk om te gaan voetballen? Je bent bij Sallandia altijd welkom om eens een proeftraining te komen volgen.

Vorig artikelWaar gaat Sinterklaas aanleggen met de lage waterstand?
Volgend artikelElk kind een zwemdiploma