vrijdag, 24 mei 2024

Voorbeschouwing GA Eagles – Top Oss

DEVENTER – Go Ahead Eagles won afgelopen zondag met 0-1 bij FC Twente. Daarmee herpakte de club uit Deventer de koppositie in de eerste divisie, maar mist het wel twee spelers vanavond. Centrumspits Verheydt en rechtsachter Lelieveld zitten dan een schorsing uit.

Late uurtjes
De 0-1 zege in Enschede maakte een hoop los in Deventer. Een groot deel van de 1000 meegereisde fans bleven na terugkomst in Deventer hangen bij de Adelaarshorst. Het supportershome stroomde vol en de spelersbus werd onthaald met gezang en vuurwerk. Toen na het gelijke spel van Sparta ook nog de koppositie werd heroverd was het compleet. Spelers en supporters vierden samen feest. De wedstrijd zelf was niet hoogstaand maar op basis van werklust en teamgeest wist Go Ahead Eagles het individueel sterkere FC Twente toch te verslaan.

Mede door een geweldige redding van de al weken zeer solide keepende Hobie Verhulst en een door Navratil afgestrafte fout van verdediger Ricardinho gingen beide ploegen rusten met een 0-1 voorsprong van Go Ahead Eagles. In de tweede helft drong FC Twente aan en werd de Deventer ploeg teruggedrongen op eigen helft maar zonder al te veel kleerscheuren overleefde de ploeg van John Stegeman.

Excuses aanvaard
Afgelopen dinsdag ontving een deel van de meegereisde supporters een e-mail van de club. Hierin verontschuldigde de club zich, geheel terecht, over het ontbreken van toiletten in sommige bussen. Overmacht, kan gebeuren maar wel lullig. Excuses aanvaard en uiteindelijk zorgden de beelden van alle hachelijke situaties er maandag wel voor dat de dagelijkse treinreis richting Enschede een stuk korter leek.

Dogan
Vanavond komt TOP Oss op bezoek in Deventer. De ploeg met onder andere oud-Eagles Van der Biezen, Nieveld en Kaak in de gelederen draait uitstekend en staat sinds afgelopen weekend op een keurige 4e plaats. Met negen punten uit de laatste drie wedstrijden gaan de Ossenaren tevens aan kop in de tweede periode. Dit is vooral te danken aan het goed renderende 5-3-2 systeem en Hussein Dogan.
Want met tien tegentreffers beschikken de Ossenaren niet alleen over de minst gepasseerde verdediging maar met Dogan beschikt de club ook over één van de smaakmakers van de competitie. De in Den Haag geboren aanvaller was in de laatste twee wedstrijden maar liefst vier keer trefzeker en bracht zijn doelpunten totaal daarmee op 12.

Schorsingen
Bij Go Ahead Eagles beginnen de kaarten te tellen. Vanavond kan trainer John Stegeman door schorsingen niet beschikken over Lelieveld en Verheydt. Vleugelverdediger Lelieveld kreeg in het duel met FC Twente twee keer geel en dus rood. Ook de knullige gele kaart van Thomas Verheydt levert een schorsing op. Paco van Moorsel zal de sterke Hagenees vervangen in de spits positie. De rechtsback positie zal naar alle waarschijnlijkheid worden ingevuld door Gor Agbaljan.
De 21-jarige Armeens jeugdinternational kwam afgelopen zomer over van Heracles Almelo en zou dan de voorkeur krijgen boven Dennis Hettinga. Een flinke streep door de rekening van de jonge Deventernaar aangezien hij afgelopen zondag nog op diezelfde positie mocht invallen. Deze invalbeurt was op zijn zachts gezegd ongelukkig en wellicht is dat de reden dan Dennis voorlopig een plaats in gedaald in de pikorde.

Kaak
Terugkomend op de oud-Eagles binnen de selectie van TOP Oss. Eén van die spelers is Lion Kaak. Lion was onderdeel van het elftal dat promoveerde onder Ten Hag. Veel speelminuten kreeg hij niet maar in de kleedkamer was Lion één van de aanjagers. Altijd een lach op z’n gezicht en vaak degene die de stapavondjes regelde. Nog steeds is ‘Kaakie’ de beheerder van een roemruchte groepsapp waarin een aantal legendarische stapavonden op touw werden gezet.

Door Patrick ter Mate DRTV

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Vorig artikelZaterdag Internationaal schaatsen in De Scheg
Volgend artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
error: Content is beschermd!!!