vrijdag, 14 juni 2024

Wordt Deventer de IT ‘Silicon Valley aan de IJssel’ van Nederland?

DEVENTER – D66 heeft de ontwikkeling van de IT-sector op de agenda van de gemeente Deventer gezet. Tijdens de begrotingsbehandeling kreeg D66 de handen van een raadsmeerderheid op elkaar in een motie waarbij het college wordt opgeroepen om te komen met voorstellen die de werkgelegenheid in de IT moeten versterken.

Deventer ontwikkelt zich de laatste jaren als broedplaats voor de IT-branche waardoor de bedrijvigheid in deze ‘Silicon Valley aan de IJssel’ een bovengemiddeld hoog aandeel heeft op de totale bedrijvigheid in Deventer.

“Dit is zowel een ambitie als een kans”, stelt D66 vindt fractievoorzitter Jan Schuring.  

“Deventer ontwikkelt zich als een magneet voor de IT branche. Denk niet alleen aan Topicus, maar ook aan heel veel grotere en kleinere bedrijfjes, zo’n 2300 bedrijven, die samen een positieve bijdrage leveren aan de lokale economie.” 

Naast de IT-branche legt ook het onderwijs geen windeieren, ze profiteert van de groeiende IT-sector, met onder andere veel extra leerplekken voor studenten. Die na hun studie ook aan de slag gaan bij zo’n bedrijf. 

Gemeente moet magneetfunctie versterken
Om de positie van IT-magneet te behouden moet het vestigingsklimaat voor deze branche optimaal blijven. Dat betekent volgens D66 dat er voldoende IT-opleidingen zijn, dat er voldoende starters- en koopwoningen zijn en dat Deventer een aantrekkelijk en breed voorzieningenniveau heeft voor deze qua leeftijd jonge doelgroep. De economische partners in Deventer vragen dit ook aan de gemeente. Schuring: “Dus help om talenten en bedrijven te vinden die zich blijvend willen verbinden aan Deventer.”

Vorig artikelOnderzoek Werkmakelaar-Oost leert 6 lessen voor de toekomst
Volgend artikelBusje met vaten klemgereden door politie op A1 bij Twello
error: Content is beschermd!!!