DEVENTER – Op zaterdagavond 15 december wordt de eerste open Deventer marathon van dit schaatsseizoen verreden. De wedstrijd staat open voor iedereen, ongeacht je leeftijd of je niveau. Die avond staan twee wedstrijden op het programma: een kortere van 25/20 ronden (heren/dames) en een langere van 40/30 ronden. Op zaterdag 9 februari 2019 kun je je nog eens op die afstanden uitleven.

De wedstrijden worden georganiseerd door Sportbedrijf Deventer in samenwerking met de Deventer IJsclub. Het doel is om toerrijders en recreanten de mogelijkheid te geven hun prestaties eens te vergelijken met die van anderen. Lukt het je om het peloton bij te houden, al is het maar een aantal ronden? Kun je alle ronden achter elkaar schaatsen? Misschien willen ouders en kinderen wel samen meedoen en de strijd met elkaar aangaan in een familieklassement. Of je maakt er voor jezelf een duurtraining van en rijdt samen met een groepje waar je lekker bij kunt aanhaken.

Om zowel gevorderde als minder gevorderde rijders een leuke uitdaging te bieden, hebben we een langere en een kortere marathon. Aan jou de keus

  • De korte marathon wordt verreden van circa 20.30 tot 21.00 uur. Heren rijden dan 25 ronden, dames 20.
  • Voor de kilometervreters volgt aansluitend, vanaf circa 21.10 uur, een marathon over 40 ronden voor de heren en 30 voor de dames.

Deelname aan de Open Deventer Marathons kost € 5 per keer en dat bedrag is inclusief toegang tot de ijsbaan en eventuele leentransponder (zie hieronder). Tot en met vrijdagavond voor de wedstrijd (20.00 uur) kun je je inschrijven via de website van de Deventer IJsclub: www.deventerijsclub.nl. Onder het tabblad Marathon & Recreatie vind je de link naar de Open Deventer Marathons.

Voor deelname gelden geen beperkingen. Het is een wedstrijd voor iedereen, elke leeftijd en elk niveau. Ook wordt geen onderscheid gemaakt tussen licentiehouders en niet-licentiehouders.

De Deventer IJsclub en De Scheg sluiten aan bij het landelijke KNSB-beleid om bij marathons en massastarts een schaatshelm verplicht te stellen. Bij voorkeur wordt er gereden met een helm die voldoet aan de ISU regels (ASTM norm F1849), maar je mag ook rijden met een fietshelm of skihelm met een ronde en regelmatige achterkant. Eventueel zijn er een beperkt aantal helmen (SmartCaps) te leen.