DEVENTER – Ook dit jaar is weer een groep scholieren van het Etty Hillesum al bijna een jaar lang bezig om geld in te zamelen voor lesmaterialen voor twee scholen in Oeganda. Daarvoor hebben deze achttien scholieren diverse acties gevoerd.

Op maandag 2 januari tussen 14.00-18.00 uur wordt in het Borgelerbad een zwemmarathon georganiseerd waarmee geld wordt ingezameld.
U kunt meedoen! Vindt u het leuk om midden in de winter in een buitenbad van 23 graden te zwemmen? Vindt u het gezellig dat samen met uw voetbalteam, volleybal- of vriendenteam te doen? Voor maar 10 euro per persoon waarmee u het goede doel sponsort, krijgt u gratis entree, inclusief gratis chocolademelk, broodje worst en life muziek.  Met uw team levert u een bijdrage aan de zwemmarathon van in totaal 1688 baantjes. Elk team bepaalt zelf hoeveel baantjes er worden gezwommen en elk teamlid mag ook zelf zijn of haar individuele afstand kiezen. En natuurlijk kunt u dus ook gratis genieten van het binnenbad.

Om het nog leuker te maken zijn er drie prijzen voor teams met het meeste sponsorgeld, de meeste gezwommen baantjes en het meest originele team.

 Elk team kan zich aanmelden bij ettygoesuganda@ettyhillesumlyceum.nl . Doe dit voor 23 december aanstaande.