DEVENTER – Van 15 tot en met 20 decembera.s. zullen er maar liefst vijf concerten plaats vinden bij Artius-Humanitas.

En dan ook nog eens vijf heel verschillende concerten. Van een Popkoor en een projectkoor, via een ochtendconcert met een dameskoor tot een compleet orkest. En we sluitend swingend af met de rasartiest Brian Cristopher uit Engeland

Zaterdag 15 december

Sh’Boom

Al 30 jaar het leukste koor uit Deventer! Een gemengd koor (meer dan 30 koorleden), 1 pianiste, 1 gitarist en 1 dirigente. Enthousiast en gedreven, verbonden in de muziek. Ze waren in juli ook al bij ons. Vandaag zingen en spelen ze voor u een speciaal kerstprogramma.

Aanvang: 14.30 uur

Zondag 16 december

Kerstkoor Colmschate

Kerstkoor Colmschate is een project van Stichting Projectkoren Colmschate (SPKC).

Ieder jaar komt wekelijks vanaf half september een groep enthousiaste zangers en zangeressen bij elkaar om traditionele, maar daarnaast vooral ook lichte kerstmuziek in te studeren. En het resultaat van al dat oefenen laten ze vanmiddag aan u horen.

Aanvang: 14.30 uur

Dinsdag 18 december

Kerst-Koffie Concert door Viva la Musica

Viva la Musica is een gezellig koor voor vrouwen. In november 2011 zijn ze als huiskamerkoor begonnen. Inmiddels hebben ze 30 leden. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigente Ruth Klijn. Plezier in zingen staat voorop, maar natuurlijk wordt er ook serieus geoefend. Vanmorgen komen ze voor u een speciaal Kerstconcert brengen tijdens de koffie.

Aanvang: 10.00 uur

Woensdag 19 december

Orkest Vriendenkring

Het Seniorenorkest “De Vriendenkring” is opgericht op 8 februari 1984 en bestaat thans uit 48 muzikanten, met een leeftijd variërend van 55 tot 89 jaar.
De orkestleden komen uit een gebied dat reikt van Heeten tot Eerbeek en van Ugchelen tot Delden. Het orkest staat onder leiding van Dirigent Willy Beudel. Vandaag spelen ze een speciaal Kerstrepertoire.

Aanvang: 14.30 uur

Donderdag 20 december

Brian Cristopher

Brian Cristopher is een geboren en getogen Engelsman, maar woont tegenwoordig in Oostenrijk. Een optreden van onbetwist één van de beste live artiesten van Europa is vooral een kans om de “gouden tijden” van de popmuziek te herleven. 

De akoestische gitaarvirtuoos is een regelrechte aanrader voor liefhebbers van het betere werk uit de meest roemruchte jaren van de popmuziek.  Hij brengt nummers die een breed publiek aanspreken. Speciaal voor ons zal hij vandaag ook de Kerstnummers vertolken.

Aanvang: 14.30 uur

Alle concerten vinden plaats in de grote zaal van Humanitas (’t Proathuus) en zijn gratis toegankelijk.

Vorig artikelInloopspreekuur Gilde-Seniorweb
Volgend artikelKerststal in Diepenveens weiland