In Diepenveen vinden traditie getrouw jaarlijks op de 3e zondag in januari de DSC Midwinterloop en de Kidsrun plaats, georganiseerd door de Diepenveense Sportclub. De 42e editie zal worden gehouden op zondag 20 januari 2019. De organisatie nodigt iedereen uit het jaar sportief te beginnen en mee te doen.                                                                                                                                         

Midwinterloop                                                                                                              De Midwinterloop is een leuk, sportief hardloopevenement met een recreatief karakter, waaraan jong en oud, geoefend of minder geoefend kan meedoen. De vier afstanden 4,5 – 7 – 10 en 15 kilometer, die worden uitgezet in de prachtige bossen van landgoed De Hoek en de Kolkbos zijn dit jaar opnieuw nagemeten en waar nodig gecorrigeerd. De start is om 13.00 uur op het sportcomplex van de Diepenveense Sportclub, Schuurmansweg 20 en men kan zich vanaf 12.00 uur inschrijven in het clubhuis “De Zunnebargh”.  In het clubhuis is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig en het biedt tevens de gelegenheid om iets te drinken of te eten of om te genieten van een heerlijke kop erwtensoep.

Kidsrun
Voorafgaand aan de Midwinterloop vindt op het sportcomplex van DSC de Kidsrun voor basisschoolleerlingen plaats. De kinderen van 4 t/m 12 jaar lopen ingedeeld naar leeftijd 300, 600 of 1200 meter rond het voetbalveld, waarbij de jongsten best vergezeld mogen worden door sportieve begeleiders. Door Run 2B Fit wordt om 10.45 uur een warming-up verzorgd voor alle kinderen, waarna om 11.00 wordt gestart met de jongste deelnemers. Meedoen is gratis, dus de organisatie hoopt op een grote deelname van jeugdige hardlopers niet alleen uit Diepenveen, maar ook uit de omgeving. Het zou natuurlijk geweldig zijn als er op 20 januari hele klassen en clubteams mee komen lopen aangemoedigd door hun fans. Inschrijving kan per mail onder vermelding van naam, jongen/meisje en groep op kidsrun@midwinterloop-diepenveen.nl

Voor meer informatie over beide lopen: www.midwinterloop-diepenveen.nl

De organisatie
De Midwinterloop commissie van de Diepenveens Sportclub is volop bezig ter voorbereiding van het hardloopevenement. Naast de commissieleden zetten veel actieve vrijwilligers zich ieder jaar met veel enthousiasme in om dit jaarlijkse loopfestijn tot een geweldige happening te maken. Om een dergelijk evenement te organiseren zijn op de dag zelf ca. 40 vrijwilligers nodig om de diverse taken zoals parcoursbouwer, postbemanning, verkeersregelaar, tijdwaarnemer, omroeper of gastheer-vrouw te vervullen. Wij kunnen met name voor de postbezetting nog wat extra mensen gebruiken en doen hierbij een oproep om zich hiervoor aan te melden. Geïnteresseerden die de commissie of het vrijwilligersteam willen versterken kunnen een mail sturen naar contact@midwinterloop-diepenveen.nl. U bent van harte welkom.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelPolitie pakt twee verdachten op voor Opiumwet en poging doodslag